Visdom forpligter… – sgu!

Posted on 14 December 2010

I går skrev jeg på Facebook: ’Julemanden kommer ikke til Danmark i år. Han har simpelthen ikke point nok til at komme ind i landet’ (forresten et tweet fra @tveskov).

Det gjorde jeg efter at have læst en artikel på tv2.dk, om de ny adgangskrav udlændinge skal opfylde, inden de kan få ophold i Danmark. I artiklen stod bl.a., at en grad fra et dansk universitet, automatisk udløser en god portion, af de 120 point man skal have for at komme ind i ‘det forjættede land’.

Jeg har en universitetsgrad og tænkte at ’de’, i det mindste, ville have sværere ved at smide mig ud, hvis det skulle komme så vidt – her referer jeg nok mest til Dansk Folkeparti, som er pointsystemets fortaler. Men faktisk er det helt omvendt, for Dansk Folkeparti har også fremlagt et forslag om, at personer med en SU finansieret universitetsgrad, slet ikke skal kunne forlade landet, før de har ’afbetalt’ sin SU, gennem indbetalt skat.
Så pludselig vil Dansk Folkeparti ikke kun holde de ’dumme’ ude af landet, men også stavnsbinde de ’kloge’.

Min tante er barn af den kinesiske Kulturrevolution og i hendes barndom, fængslede Mao de intellektuelle, som fjender af det kommunistiske styre. Siden indførte Kina en stavnsbinding, ligesom DF og krævede de intellektuelles uddannelse tilbagebetalt, inden de kunne flytte ud af Kina.

DF er altså ikke de første til at finde på at stavnsbinde de ’kloge’. Nu håber jeg så ikke at DF, bliver alt for inspireret af de totalitære regimer, de normalt siges at bekæmpe og begynder at fængsle de ’kloge’.
Så bliver jeg nok nødt til at brænde mine eksamenspapirer, snyde i testen og flytte til et ghetto område – man får nemlig 20 point i systemet, hvis man ikke flytter ud til de andre ’dumme’ i Voldsmose eller Gellerup Parken.

‘DF: Betal SU tilbage, hvis du rejser’
‘Nyt point-system er på plads’


No responses yet. You could be the first!

Leave a Response

Recent Posts

Tag Cloud

Anders Coling Apple Arbejde arketyper Branddasker Danny Trejo Dansk sporg Eksamensgrøn Elvis Facebook Flickr Forandringsledelse Forbud Fordomme Geek vs. Nerd Inspiration KISS Kolding Konference Kreativ frihed LEGO Lidt genialt Lommefilosofi lyd Mig selv mmmhhh Popcorn Portefolio Rhett ’n’ link Rock 'n' Roll Shaun of the dead sipland Social media Sporg Stavefejl Stemmer Steve Jobs Storytellers Tanker om hverdagen The rumpus room Twitter Video... Viral wgaard.com Windows

Meta

_sipland_ is proudly powered by WordPress and the SubtleFlux theme.

Copyright © _sipland_