En historie om popcorn… og meget andet

Posted on 01 May 2010

- Tak til Morten Ove Andersen, som har fortalt mig historien

Når jeg laver en pose popcorn i mircoen, er der altid et på håndefulde som ikke popper. Jeg har prøvet at sætte dem ind igen og give dem et par minutter mere, men det er lige som om de bare har besluttet sig for ikke at poppe.

Der er selvfølgelig også de popcorn som allerede efter 1-2 min popper, selv der står 4 min på posen, det er så de popcorn som har ignoreret opskriften og bare går i gang. Jeg har prøvet,  om jeg bagefter kunne smage mig frem til de her anarkistiske popcorn, men uden held. I midten er så den store horde af popcorn, som ca. 1 min før posen skal ud, buldrer løs og giver en dejlig duft i hele lejligheden.

Hvis vi lige hæver abstraktionsniveauet en tand, så kunne vi give de tre slags popcorn tre forskellige farver; grønne, gule og røde popcorn. Eller hov, vi kunne også leger at popcornene i virkeligheden var mennesker.

Så ville de grønne popcorn, være de personer som springer ud i alverdens projekter uden særlig omtanke, dem som går forrest i de gode projekter og går (alene) forrest i de dårlige. De grønne popcorn har allerede bestilt en Ipad, det er dem som altid får billetter når U2 kommer i parken og på timebasis får ideer som kan forandrer verden (ifølge dem selv).

De gule popcorn ville være dem som godt liiiige vil vente og se, om den der Iphone nu også er så smart, som de siger. De gule popcorn lader de grønne popcorn købe første version af ny teknologi og lad dem slås med børnesygdomme og så køber de selv den anden og mere fejlfrie version. De gule popcorn har det, der på godt dansk, hedder sund skepsis, de tager ikke med Titanic på jomfrurejse, så heller vente på der kommer en bro og komme sikkert i mål.

De røde popcorn syndes ikke at forandring fryder, tværdigmod er tålmodighed en dyd og en dyd flere mennesker burde værdsætte. Hvorfor overhovedet tage af sted, når alle ved at vi alligevel ender her igen, det hedder jo ’ude godt, men hjemme bedst’ og ikke omvendt. Røde popcorn vil helst ikke lave om på tingende, det skaber usikkerhed og udmunder sig altid konflikter og hvem siger overhovedet at vi behøver at forandre os, vi har det jo godt.

Hvad for et popcorn er du?

Hvis I nu har lidt svært ved at se jer selv som et popcorn, kan I øve jer lidt på andre – f.eks krysters kartel


5 responses to En historie om popcorn… og meget andet

 • Lucas says:

  Haha! Admit it, you’ve been thinking about popcorns during every single one of those 30 evaluations, ain’t that right?! :P

  As for popcornical identity, i would go for a yellowish one :D
  ..as long as there is no need for an immediate change, let ‘em go, you technofreaks!:D
  (bah, just posed eyes on myPhone.. no camera, no mms, nada!) :D

 • Marlene says:

  Gul. Det sikre valg.

  Og glemte du så ikke også at fortælle, at du så absolut selv er grøn? Eller hvad?

 • admin says:

  @Marlene
  Jo, jeg er et grønt popcorn, jeg trives i forandringer og stilstand er roden til det kedelige liv. Forandringer fryder – virkelig meget :)

  Men jeg skrev posten så neutralt så muligt, ville ikke lægge ordnende i munden på folk –strittede godt nok imod mit ‘grønne’ hjerte :)

 • admin says:

  @Lucas

  ‘Yellowis’ is not to bad :)

  I think about/categorize via popcorn, very often :)

  - Admitted, I’m a tech-freaky, just like you, I guess :)

 • Tankevækkende post.

  Jeg er jo uden tvivl super gul, i din popcorn terminologi – ingen tvivl om det. Derfor kan man jo godt ønske sig, forstille sig og til tider bilde sig selv ind man er grøn. Som gult popcorn er det vigtigt at embrace man er gul, de røde og de grønne “hiver” en til hver deres side. De grønne fordi de er passionerede og vil ændre tingene til det bedre – hvilket er positivt og inspirerende. De røde er også passionerede, men det mere i jagten på at validere deres synspunkter og hverve allierede, fordi de er usikre på deres eget fundament – absurd nok ofte i en kamp hvor det, for dem, mest af alt handler om at få ret.

  Som gult popcorn er det i min optik vores fineste opgave at lade os inspirere af de grønne, det kan imidlertid lyde som en noget passiv størrelse, det er det ikke – vi er mere eftertænksomme og knapt så dristige, men vi vil gerne.

  En mere sekundær(ressource krævende, men nødvendig)opgave for gule popcorn er også at undgå mikroovn brand :)
  Grønne popcorn er ikke varm luft, men som varm luft lægger de sig i toppen af popcorn massen, de røde popcorn falder til bunds, det positive i denne sammenhæng er dog at de røde er meget lette at få øje på. Positivt fordi visse situationer kræver at de kasseres – så hele skålen af popcorn ikke går til spilde – dette er dog ikke nogen optimal løsning.

  De grønne popcorn lader sig let irritere af de røde – med rette og de røde føler sig truet af de grønne og midt imellem dem står alle de gule(dem er der flest af)og det er der formidlingen og tålmodet skal hentes.

  Jeg foreslår vi giver de grønne popcorn plads, lader os inspirere og giver de røde popcorn den krammer, tillid og anerkendelse de, trods alt, så inderligt behøver.

  //Winnie

 • Leave a Response

  Recent Posts

  Tag Cloud

  Anders Coling Apple Arbejde arketyper Branddasker Danny Trejo Dansk sporg Eksamensgrøn Elvis Facebook Flickr Forandringsledelse Forbud Fordomme Geek vs. Nerd Inspiration KISS Kolding Konference Kreativ frihed LEGO Lidt genialt Lommefilosofi lyd Mig selv mmmhhh Popcorn Portefolio Rhett ’n’ link Rock 'n' Roll Shaun of the dead sipland Social media Sporg Stavefejl Stemmer Steve Jobs Storytellers Tanker om hverdagen The rumpus room Twitter Video... Viral wgaard.com Windows

  Meta

  _sipland_ is proudly powered by WordPress and the SubtleFlux theme.

  Copyright © _sipland_