Apple er fascistisk og hvis Windows var en bil, blev den kørt direkte til ophugning

Posted on 22 May 2010

De sidste par uger har facebook og twitter være fyldt med artikler og om ipadens ubrugelighed og portrætter af Steve jobs som den nye Mussolini. Det er ikke nye synspunkter, men derimod gamle sandheder for alverdens Windows brugere.

Jeg er selv på ’the fruit side’, da jeg for et halvt års tid siden skiftede min mobiltelefon ud med en Iphone og kort tid efter købte jeg også en Macbook pro. Det har medført mange bemærkninger om Apples ubrugelighed, og det omvendte gjorde sig selvfølgelig gældende da jeg ’holdte med’ Windows.

Jeg ved ikke om det er danskernes trang til at brokke sig over hvad de andre har, eller et misforståede forsøg på at komme i kontakt med andre mennesker, som udløser de her svadaer. Men uanset hensigten bliver jeres valg ikke bedre af at de andre har valgt forkert, det gør bare de andres ’dårligt’. Det kan selvfølgelig være en redningsauktion for de stakler som har valgt ’forkert’, men uanset platform virker de fleste nu godt tilfredse med deres valg.

Derfor vil jeg nu skriver hvorfor jeg syndes Mac er en fantastisk platform og opfordre til at I skriver hvorfor MacOX, Windows eller Linux er godt for jer.

apple

Min computer er ikke en teknologisk platform jeg skal bygge på, men derimod et kommunikationsmiljø. Det relativt lukkede Mac-miljø giver mig meget få begrænsninger, men en særdeles god harmoni mellem de program jeg bruger.

Der er grænser når jeg arbejder på min Mac, men jeg ’kommer ikke ud’ til de grænser og de bliver derfor ikke en belastning, men i stedet en sikring af mit system. Mac stiller hele tiden krav/( kontrollere) til deres udviklere, det bevirker ikke at jeg føler mig indeklemt, men sikre en kvalitet og stabilitet i de applikationer jeg bruger.

Umiddelbart ville det nok  være overkill for min far at betale 10000 kr. for en computer, da hans behov primært er Outlook, internet eksplorer og muligheden for at vedhæfte importerede billeder. Mine mere nørdede kolleger, som skriver deres eget software, roder og modificere med alverdens gadget og teknologi , foretrækker en Windows platform, fordi der ved Mac mangler software og fordi at system er for lukket.

Men for mig er mac et skræddersyet kommunikationsmiljø, som lige præcist er så lukket at jeg ikke mærker det og med en stærk kvalitetssikring som gør at mit system virker.

(Denne post er skrevet på en Macbook pro, med en Iphone som modem :) )

Og for jer som ikke kan lide Mac, uanset hvad


3 responses to Apple er fascistisk og hvis Windows var en bil, blev den kørt direkte til ophugning

 • http://www.youtube.com/watch?v=8LAXg_UmzTY
  Wear a smile – one size fits all.
  Det er dejligt når man har fundet et værktøj der bliver et legetøj(helt uden at være fræk) og Mac elsker jo også dig ;)

 • admin says:

  ja, MAC elsker mig :) – dejligt citat

  – søren

 • Marlene says:

  Og hvis It’s learning var en bil, nej det er næsten umuligt at finde på noget…

  Tillykke med alle dine mac produkter. Når jeg får råd vil jeg også komme tilbage til Jer.

  Jeg synes det er stort at du viser os en ipad der bliver blended – jeg ved dit hjerte bløder :-)

 • Leave a Response

  Recent Posts

  Tag Cloud

  Anders Coling Apple Arbejde arketyper Branddasker Danny Trejo Dansk sporg Eksamensgrøn Elvis Facebook Flickr Forandringsledelse Forbud Fordomme Geek vs. Nerd Inspiration KISS Kolding Konference Kreativ frihed LEGO Lidt genialt Lommefilosofi lyd Mig selv mmmhhh Popcorn Portefolio Rhett ’n’ link Rock 'n' Roll Shaun of the dead sipland Social media Sporg Stavefejl Stemmer Steve Jobs Storytellers Tanker om hverdagen The rumpus room Twitter Video... Viral wgaard.com Windows

  Meta

  _sipland_ is proudly powered by WordPress and the SubtleFlux theme.

  Copyright © _sipland_